tirsdag 31. januar 2012

Evighetsprosjekt!!

Søndag 29.01.12 ble kjolen ferdig!!

Jeg har gjort noen endringer i forhold til mønsteret og det er at jeg legger selene under forstykket, isteden for utenpå. Dette pga jeg skal sy i trykk knapper, da jeg synes det er best. Er veldig fornøyd med denne kjolen! Dersom du ser godt på mariusvognteppet jeg laget i fjor kan en se at jeg har strikket strammere på mønsteret enn resten av teppet. Sammenlignet har jeg klart meg mye bedre på denne kjolen! Her ser det ut til at jeg har klart å strikke det i nesten samme strikkefasthet som resten av kjolen :)


Ettersom jeg må ha noe å henge fingrene i, har jeg neste prosjekt klart. Dette skal bli et langtidsprosjekt som jeg skal bruke for å lære meg nye teknikker som å strikke fletter og lignende. Det skal bli et lappeteppe :) Det skal som mariuskjolen, strikkes i Smart, superwash, får da brukt opp restene fra mariuskjolen :)

Jeg har forløbig valgt meg disse fargene, men det vil vell bli flere etterhvert.

Første lapp er ferdig. Jeg har lagt opp 46 masker og starter og avslutter med to riller. På denne lappen har jeg strikket to rett og to vrang. Ser ut til at jeg har strikket litt for stramt i midten, men det går sikkert bra.

Lapp nr 2 er strikket 2 rett og 2 vrang, som jeg bytter på annenhver pinne. Har også her brukt 46 masker og startet med to riller. Selv om jeg forløbig strikker, er det mulig jeg blander inn noen ruter som jeg blir å hekle, det får vi se etterhvert! Målet er at dette skal bli et koseteppe til å ha i sofaen, men det kan hende det blir et babyteppe til slutt. Jeg tar det en lapp om gangen så får vi se hvor jeg ender.



søndag 22. januar 2012

Årets første

Det gikk ca 1,5 mnd, så begynte jeg å få abstinenser, det klødde i fingertuppene og jeg bynte å bli rastløs. Kunne ikke helt få roen i kroppen! Og nå tidligere i uken klarte jeg ikke mer!! Nytt strikkeprosjekt er i gang!
Inne i dette heftet her fra Sandnesgarn, Til Fjells, nr 0913 barn/voksen finner du mønster på strikkeprosjektet.
 Denne fine mariuskjolen med seler har jeg begynt på.
 Kjolen skal strikkes med Smart superwash, på pinne nr 3,5, med disse fargene. Litt vanskelig å sjå hvor langt jeg har komt.
Kanskje er det litt bedre å sjå på dette bildet. Har desverre strikka litt feil og må rekke opp litt mer av omgangen jeg holder på med, har allerede rekt opp x antall ganger!! Noe som er kjempe irriterende!!

Når strikkinga kommer frem, kommer også katten frem. Garn er noe av d mest spennende som fins! I bakgrunn ser du også lille gliset mitt :) *stolt mamma*
 Nemi stilte seg opp og poserte, så måtte bare ta et bilde av henne. Foran henne ligger mønsterheftet.

Da får vi se hvor lang tid jeg bruker på kjolen. Startet fredag den 20.01.12.

mandag 16. januar 2012

Godt nytt år!

Off off! Er kjempe dårlig til å oppdatere her inne ser jeg! Lite bra! Kanskje det burde bli ett nyttårsforsett?? hmm..

Her er hvertfall de to siste prosjektene jeg hadde i det forrige året!

Ettersom en veldig god venninne av meg fikk seg en nydelig baby, måtte jeg selvfølgelig strikke noe til den.




Dette er en kurv, kattekurv, som jeg har prøvd å gjøre litt større ved å strikke flere omganger enn det som står i oppskriften, før jeg fellte for å lage kant. Kurven ble kanskje litt større, men det jeg fikk heller en høyere kant som jeg måtte brette ned. Burde kanskje økt noen ganger ekstra for å få den større, men fin ble den uansett :) Det er hvertfall en fin måte å få brukt noe restgarn på! Oppskriften fikk jeg på link fra en venninne. Her er linkene med oppskrift: her og her. Det er viktig å gjøre rett de første omgangene, ellers blir bunnen på kurven rar, min fikk en "tut"..

Her er kurven i bruk av babyen:
Perfekt størrelse!

Mitt siste prosjekt i fjor........blånisselue!
Hadde en opptelling her om dagen og kom fram til at jeg har strikket rundt 9 blånisseluer opp gjennom årene! Denne luen er til en av jentene som jeg er tante til og er strikket i blånissegarn. Merker godt at det er et bedre og tykkere garn enn det som jeg kjøpte på Nille. Denne blånisseluen er strikket jeg tre ganger før jeg ble fornøyd. Ville bruke opp garnet for å ende opp med minst mulig restgarn. De to største størrelsene hadde jeg ikke nok garn til og måtte da rekke de opp. Mn passelig ble luen til slutt :)








 Luen er her allerede tovet noen ganger!

Meg med lua på. Lar henne tove den helt passelig selv, da jeg er sikker på at jeg ikke tover den for mye!

Jeg må også bare vise dere hva jeg fikk i julegave av samboern (eller av kattene og lillegutt i magen :D):



Nice eller?? Må bare finne meg et strikkeprosjekt å bynne på!! Nå ønsker jeg meg samme settet i strømpe pinner og heklepinner! 

Men her er den beste julegaven! Skulle komme 13 desember(termin dato), men ventet til etter jul, nemlig 26 desember før vi fikk hilse på! Ligger her i moseskurven som jeg kjøpte her, skinnet fikk jeg hos søstrene mine, bamsen i hjørnet fra "gamle" tante og onkel fra Sverige. Strikkesettet har min mor strikket, det hadde han også på seg på vei hjem fra sykehuset, her er link til heftet fra Sandnesgarn, der mønsteret er fra. Sokkene fikk jeg av jordmor som har fulgt meg gjennom svangerskapet, de er strikket av Husflidlaget her ute.



Her er bilde av det som skal være nyttårsforsettet mitt. Nemlig å være flink å bruke denne fine vognen!
Luen jeg har på meg har mor strikket, oppskriften var i et blad (husker ikke hvilket), Vendela skulle gi bort luen hun hadde på seg, samtidig som oppskrift på luen sto i artikkelen. 

Ble et langt innlegg dette, en oppsummering av slutten av fjordåret, er da klar for 2012. Noen småprosjekter har jeg tenkt meg. Fikk boken Arne og Carlos strikkedukker i julegave, og tror jeg må prøve meg på en av dukkene :D Digger de to karene!