tirsdag 24. april 2012

Kake til pappan min

Jeg hadde store planer for påsken, men endte med at minimalt ble gjort! Har litt strikkesperre for tiden og dermed har jeg ikke komt så langt med mariusjakka til lillegutt. MEN jeg tok med jakka til mor, og nå er bolen ferdig opp til mønsteret (det skal jeg strikke selv) og armene er nesten ferdig, takket være mamma! Uten henne tror jeg jakken hadde komt til å ligge i kurven en stund til! Bilder av jakken kommer senere :)

Men selv om jeg ikke kom særlig langt med jakka, kom jeg godt i gang med bretting og liming av bordkort til dåpen! Er nå ferdig med det :) Bilder kommer, og link til blogger som legger ut oppskrift. Vil ikke legge ut av pynten til dåpen enda, men kommer etter dåpen :) Skal lage et (eller flere) innlegg om dåpen :)

Etter tips prøvde jeg ut denne internett butikken: The cake decorating company. Må si at jeg anbefaler den! Bestilte bilde av pappa til bursdagen hans for å teste ut og må si jeg er fornøyd! Bestilte midt i påsken (ikke smart..) og fikk det ca en uke etter. Ganske raskt i grunn, tatt i betrakning flere røde dager! Bildet var litt "tørt" og hadde sprukket, men fulgte ett av rådene om å slippe varm damp inn i posen for så å legge den kaldt igjen. Bildet ble bedre, og for å feste bildet til fondanten brukte jeg vann som jeg penslet på.

Her er bildet liggende oppå papiret som det er printet på. Nederst på bildet ser du tydelig at det er sprukket, samt øverst i hjørnet til høyre. Men heldigvis for min del var ikke mer av bildet skadet, før jeg prøvde å kutte vekk den hvite delen av bildet, før jeg dampet det, da sprakk det enda mer.. men når bildet kom over på kaken ble det bedre :)

 Fine pappan min <3
 Bildet er sprukket ca på den nederste kanten midt på, men det vises ikke her. Første forsøk med spiselig bilde og første gang jeg prøvde (marsmellows) fondant. Kjøpte fondanten ferdig laget på OE Strande i Molde. Jeg knadde bare klumpen av fondant og kjevlet den ut. Den var ganske grei å jobbe med. Tenker jeg må prøve å lage fondanten selv en gang og å lage forskjellig med den!

Kommer sterkere tilbake etter dåpen! Nå skal jeg kose meg frammom tv'n og kanskje plukke frem strikkinga :P